På denne side har vi samlet nogle af de ting, der er værd at vide, inden I skal afsted på jeres rejse. Læs mere om:
Pas og Visum
Den rejsende har altid selv ansvaret for, at pas og visum er i orden. Det er derfor vigtigt, at du i god tid får tjekket om der kræves visum til det pågældende land, og om du eventuelt skal have fornyet dit pas.
Dette bør du tjekke:
- Passet er et maskinlæsbart pas, da det kræves ved indrejse til flere lande
- Passet er gyldigt 6 måneder efter endt rejse
- Passet har nok med blanke sider til stempler
- Alle rejsende, der deltager på rejsen, har eget pas
Vi har nedenfor samlet en liste over nogle af de rejsemål, hvor der gælder særlige regler ved indrejse.
Vi gør opmærksom på, at dette IKKE er en komplet liste, hvorfor vi til enhver tid henviser til, at du også tjekker udenrigsministeriets hjemmeside og eventuelle relevante ambassader for korrekt information.
Vær opmærksom på at alle oplyste visumregler nedenfor kun gældende danske statsborgere. Ikke-danske statsborgere bedes selv undersøge gældende pas- og visumregler.
Se pas- og visumregler for nedenstående destinationer:
- Australien
- Botswana
- Cambodia
- Canada
- Cuba
- Den Dominikanske Republik
- Indien
- Kenya
- Kina
- Malaysia
- Namibia
- New Zealand
- Singapore
- Sri Lanka
- Sydafrika
- Tanzania
- Thailand
- USA
- Vietnam
- Zimbabwe
Australien
Der er visumpligt for danske statsborgere ved indrejse til Australien. Du kan bestille dit turistvisum via dette link.
For ophold i mere end 3 måneder henvise til Den Australske ambassade hjemmside. Planlægger du et besøg på mere end tre måneders ophold, skal der søges visum gennem Australiens ambassade for rejser til Australien.
Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn, uanset alder.
Botswana
For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Passet skal være i gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed.
Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas. Opholdet kan forlænges lokalt.
Cambodia
Der er visumpligt for danske statsborgere ved indrejse til Cambodia. BENNS kan ikke hjælpe med at ansøge turistvisum, men henviser til linket her.
Visum er gyldig i 3 måneder fra udstedelse, men kun for ophold i maksimum 30 dage i Cambodia og koster ca. USD 37.
Uanset opholdets varighed skal passet være gyldigt 6 måneder efter indrejse.
Canada
Pasregler for danske statsborgere findes her. Inden du rejser til Canada, skal du sørge for at have pas og visum i orden. Du skal ikke have visum for indrejse i Canada, medmindre du skal være i Canada i mere end 6 måneder. Hvis der er rejsende, som ikke er danske statsborgere og/eller ikke har dansk pas, henviser vi til Udlændingestyrelsen på tlf. 35 36 66 00 (hverdage kl. 08.30 - 12.00) samt landets ambassade i Danmark eller evt. nærmeste politimyndighed.
Alle danske statsborgere skal søge om forhåndsgodkendelse for at få lov til at rejse ind i Canada. Husk at hvis du mellemlander eller har stopover i Canada på ud- eller hjemrejsen, skal du også søge om forhåndsgodkendelse til Canada. Forhåndsgodkendelsen skal laves online via dette link og vi henstiller til, at du medbringer et print af godkendelsen på rejsen. De canadiske myndigheder opkræver 7 CAD for godkendelsen. Bemærk, at hvis du ikke er godkendt på forhånd, kan du blive nægtet indrejse til Canada. Husk at godkendelsen også skal laves, selvom man kun mellemlander i Canada.
Vi anbefaler, at man tidligt ansøger om godkendelse til indrejse. Det er den rejsendes eget ansvar at få en korrekt godkendelse på plads. BENNS fralægger sig ethvert ansvar og kan ikke blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Godkendelsen er gyldig i 5 år, men udskifter du pas i perioden, skal der søges om ny godkendelse. Passet skal være gyldigt under hele opholdet (krydstogt-rejsende skal dog være opmærksomme på, at visse krydstogtsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder ud over rejsens varighed).
Cuba
BENNS har indgået en aftale med Den Cubanske Ambassade og er bemyndiget til at udstede turistvisum til vores rejsende. Visum er påkrævet ved indrejse til Cuba og gældende i 30 dage fra indrejsen i Cuba.
Ved rejser i Cuba med varighed mere end 30 dage, skal søges visum hos Cubas ambassade. Alternativt kan der ansøges om forlængelse af turistvisum under selve opholdet lokalt hos myndighederne i Cuba – dette anbefales dog ikke.
Udstedelse af turistvisum kan kun ske ved opfyldelse af følgende vilkår:
- Visumansøgeren skal være i besiddelse af en gyldig flybillet t/r og have booket min. 2 overnatninger hos BENNS.
- Visumansøgerens pas skal være gyldigt minimum 3 måneder udover opholdet. Børn skal også være i besiddelse af eget pas.
- Visumansøgeren skal have permanent opholdstilladelse i Danmark.
Turistvisum er kun gældende for turister og kun i den periode det er udstedt til og koster kr. 350,00 pr. person.
For udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, henvises til at søge oplysning ved den cubanske ambassade.
Den Dominikanske Republik
Der kræves ikke visum til Den Dominikanske Republik for turistrejser op til 30 dage.
Alle rejsende skal dog udfylde en indrejseformular (eTicket) inden afrejse. Formularen skal også udfyldes inden hjemrejsen, og du kan med fordel udfylde den samtidig med formularen for udrejsen.
Allerede i afrejselufthavnen skal du vise QR-koden fra din indrejseformular, så vi anbefaler, at du har den ved hånden, når du tjekker ind.
Formularen findes her.
Bemærk, at de dominikanske myndigheder kræver, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomsten. Gæster med anden nationalitet end dansk henvises til Den Dominikanske Republiks ambassade i Stockholm.
Indien
Danskere, der rejser til Indien og hvis formål med rejsen alene er ferie, familiebesøg eller tilsvarende, kan selv søge om et Eletronic tourist visa (e-TV) og link til selve onlineansøgningen fås her.
Visum er gyldig 30 dage fra ankomst tidspunkt og passet skal være gyldigt i mindst 4 måneder ud over dit ophold i Indien, og have mindst 2 blanke sider til visering.
Kenya
Alle danske statsborgere skal søge om en indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorisation - eTA) til Kenya. Det koster USD 51,- pr. person og skal ansøges på forhånd på dette link.
Kina
Der er visumpligt til Kina og det anbefales at søge oplysninger om gældende pas- og visumregler på Chinese Visa Application Center i København på dette link.
Centeret hjælper med at kontrollere at alle forhold til visumansøgningen overholdes, og sender herefter ansøgningen videre til Kinas ambassade, der foretager den endelige visering.
Malaysia
Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 90 dage, dog skal ens pas være gyldigt i min. 6 måneder ud over opholdet.
Namibia
For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.
Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas.
New Zealand
Der kræves ikke visum for danske statsborgere, der er på turistrejse til New Zealand i mindre end 90 dage. Er du tidligere straffet, eller er du tidligere blevet nægtet adgang til New Zealand, skal du søge om visum hos New Zealands ambassade i London.
Fra den 1. oktober 2019 skal alle danske statsborgere søge om NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) for at få lov til at rejse ind i New Zealand. Fra juli 2019 skal ansøgning om NZeTA ske enten online, hvor det koster 12 NZD eller via en mobilapp, hvor det koster 9 NZD.
Sammen med NZeTA skal du også betale IVL på 35 NZD, som er en afgift for vedligeholdelse af infrastruktur for turister og beskyttelse af natur og miljø. Du skal ansøge om NZeTA senest 72 timer før afrejse til New Zealand. Vær dog opmærksom på, at det kan tage op til 72 timer at blive godkendt, så vi anbefaler, at du ansøger i god tid inden afrejse fra Danmark. Det er den rejsendes eget ansvar at få forhåndsgodkendelse, og at alle oplysninger afgivet i denne forbindelse er korrekte og fyldestgørende.
BENNS fralægger sig ethvert ansvar, og kan ikke blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Godkendelsen er gyldig i 2 år. Krydstogtsrejsende skal dog være opmærksomme på, at visse krydstogtrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder udover rejsens varighed. Ansøgning om NZeTA skal ske på New Zealand Immigrations hjemmeside.
Singapore
Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 3 måneder, dog skal ens pas være gyldigt i min. 6 måneder ud over opholdet.
Sri Lanka
Der er visumpligt til Sri Lanka og et turistvisum er gyldigt i maksimum 30 dage og koster ca. 30 USD. Vær opmærksom på, at Visum er gyldig i 90 dage fra udstedelsestidspunktet, hvorfor det anbefales at ansøge til ca. 2-3 uger før afrejse. Når ansøgningen er godkendt får man et reference nummer, som skal printes og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med rejsebeviset.
Pas skal være gyldig i 6 måneder efter hjemkomst og have mindst 2 blanke sider. Ansøgning om visum er online og gøres her.
Sydafrika
For danske statsborgere udstedes turistvisum i indtil 90 dage gratis ved ankomsten (i alle internationale lufthavne og ved alle grænseovergange). Der skal kunne forevises gyldig returbillet samt tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet. Passet skal være gyldigt i min. 1 måned ud over opholdets varighed. Der skal være mindst 2 blanke sider i passet. Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas.
Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er din egne, anbefaler vi, at du får en fuldmagt fra indehaverne af forældremyndigheden. Det samme gælder, hvis du er under 18 år og rejser alene. Læs mere på https://um.dk/rejse-og-ophold/foer-rejsen/rejse-med-mindreaarige.
Det anbefales, at børn (under 18 år) medbringer en personattest på dansk og engelsk for at dokumentere forældrenes navne. Personattester kan du bestille på www.borger.dk. Se øvrige krav for rejse til Sydafrika med børn her: https://www.dha.gov.za/index.php/statements-speeches/621-advisory-new-requirements-for-children-travelling-through-south-african-ports-of-entry-effective-1-june-2015
Venligst, kontakt den sydafrikanske ambassade i Danmark herom (de taler dansk) på tlf.: 39 18 01 85 eller se mere på dette link – kontoret er åbent mandag - torsdag 08:00 - 16:00 samt fredag 08:00 - 13:30.
Tanzania
Alle danske statsborgere skal have visum til Tanzania. Det koster ca. USD 50,- pr person, og betales ved ankomsten til Kilimanjaro lufthavn eller Zanzibar lufthavn. Det kan også købes ved grænse overgangen Namanga, Taveta eller Isabenia. Det er også muligt at lave online visum ansøgning til Tanzania hjemmefra, via dette link: https://visa.immigration.go.tz/
Vi anbefaler dog, at I undersøger visumreglerne inden afrejsen fra Danmark på UM, da reglerne kan ændre sig med kort varsel. Visum formular vil blive udleveret på flyet til Tanzania eller ved ankomst til Tanzania.
Thailand
Der kræves ikke visum for danske statsborgere ved ophold op til 30 dage, dog skal ens pas være gyldigt min. 6 måneder ud over opholdet, og børn skal have eget pas.
USA
Der kræves ikke visum for danske statsborgere på turistrejse til USA i 3 måneder. Er du tidligere straffet eller er du tidligere blevet nægtet adgang til USA skal du søge om visum.
Danske statsborgere, der har besøgt Cuba fra og med d. 12. januar 2021 kan IKKE længere rejse til USA under ”Visa Waiver Programme” med forhåndsgodkendelse via ESTA. Derfor er du nu nødsaget til søge visum til rejsen på den amerikanske ambassade i København.
Bemærk, at immigrationsmyndighederne siden 2004 har taget fingeraftryk og foto af alle passagerer ved indrejse til USA. Fra den 12. januar 2009 skal alle danske statsborgere søge om forhåndsgodkendelse for at få lov til at rejse ind i USA. Forhåndsgodkendelsen skal ske online via linket og koster 21 USD. Du skal ansøge om godkendelse senest 72 timer før afrejse til USA. Vær dog opmærksom på, at det kan tage op til 72 timer at blive godkendt, så vi anbefaler, at du ansøger i god tid inden afrejse fra Danmark.
Det er den rejsendes eget ansvar at få forhåndsgodkendelse og at alle oplysninger afgivet i denne forbindelse er korrekte og fyldestgørende. BENNS fralægger sig ethvert ansvar og kan ikke blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf. Godkendelsen er gyldig i 2 år, men udskifter du dit pas i perioden, skal der søges om ny godkendelse. Krydstogtsrejsende skal dog være opmærksomme på, at visse krydstogtsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder ud over rejsens varighed. Flere oplysninger omkring de nye indrejseregler findes på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside.
Vietnam
Visumfri indrejse i Vietnam er den 9. marts 2020 midlertidigt ophævet for statsborgere fra 8 europæiske lande, heriblandt Danmark, på grund af corona-krisen. Det er stadigvæk muligt at søge om visum på de vietnamesiske ambassader og konsulater. Det kan ikke anbefales at forsøge at rejse ind i Vietnam uden på forhånd at have fået visum.
Visum ansøges på den vietnamesiske ambassade i Danmark: Embassy of the Socialist Republic of Vietnam in Denmark, Bernstorffsvej 30C, 2900 Hellerup (Tel: 39 18 39 32 eller Email: [email protected]).
Uanset opholdets varighed skal passet være gyldigt 6 måneder efter indrejse.
Zimbabwe
For danske statsborgere kan 3-måneders turistvisum eller 3-dages transitvisum udstedes ved ankomsten til Victoria Falls lufthavn i Zimbabwe (og ved alle grænseovergange til f.eks. Botswana, Zambia og Namibia). Afhængig af den valgte turistvisumtype, dvs. om man skal bruge enkelt-indrejse-, dobbelt-indrejse-, eller ubegrænset-indrejse-turistvisum, koster det fra USD 30,-. Sørg for, at have aftalte penge med ved indrejse i form kontante USD-sedler (ikke ældre end 2004) og meget gerne nogle ekstra 1, 5 og 10-dollar sedler i tilfælde af, at prisen har ændret sig (hvilket sker ganske hyppigt). Læs mere her.
Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed. Børn, uanset alder, skal rejse på eget pas. Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Zimbabwes ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres rejse.
Forsikringer
Hvad enten du skal på safari i Afrika, vandre i Canada eller på krydstogt i Caribien, er det vigtigt at være ordentligt forsikret både før og under din rejse.
BENNS kan hjælpe med at tegne både afbestillings- og rejseforsikring, når du booker rejsen med os. Du kan læse mere om begge forsikringer herunder.
Europæiske afbestillingsforskring
BENNS tilbyder afbestillingsforsikring i samarbejde med Europæiske.
Med en afbestillingsforsikring undgår du at miste det beløb, som du ellers ikke kan få refunderet ved en afbestilling af din rejse. Og du undgår tilmed at måtte aflyse din rejse – du kan nøjes med at udskyde den, hvis du ønsker at rejse på et senere tidspunkt.
Forsikringen dækker, hvis du, andre rejsedeltagere eller en i din nærmeste familie bliver syge eller kommer til skade. Den gælder dog ikke eksisterende lidelser på købstidspunktet.
Afbestillingsforsikringen dækker bl.a., hvis:
- din bolig bliver udsat for indbrud eller brand
- du bliver opsagt og skal begynde på nyt job tæt på afrejsetidspunktet
- du bliver skilt/separeret eller ophører samliv
- du bliver gravid, og en læge vurderer du ikke kan gennemføre rejsen
- din ferie har et specifikt formål og du med en nyopstået sygdom eller tilskadekomst ikke kan gennemføre: fx en golfferie og brækker armen
- du som studerende bliver nødt til at tage til reeksamen, fordi du ikke bestod første eksamen eller måtte melde afbud pga. sygdom
- du bliver indkaldt som vidne eller skal aftjene din værnepligt
Afbestillingsforsikringen skal altid købes samme dag, som rejsen bestilles eller senest ved indbetaling af rejsens depositum. Afbestillingsforsikringen gælder fra købstidspunktet til afrejsedagen.
Gouda rejseforsikring
BENNS tilbyder rejseforsikring i samarbejde med Gouda.
Hvis du ikke allerede har en rejseforsikring, anbefaler vi at tegne en. Uden rejseforsikring står du nemlig selv med det økonomiske ansvar, hvis uheldet er ude. Selv mindre uheld kan koste dig tusindvis af kroner, hvis du ikke er forsikret på rejsen.
Goudas rejseforsikring dækker b.la. dækket ved:
- Lægebehandling, medicin, hospitalsophold og hjemtransport
- Hjemkaldelse til Danmark, hvis nærmeste pårørende bliver akut syge
- Tilkaldelse og sygeledsagelse af pårørende ved akut sygdom
- 24 timers lægevagt og alarmcentral (med vejledning om medicin og behandling)
- Hjælp fra dansktalende læger, sygeplejersker og krisepsykologer
- Farlig sport som f.eks. riverrafting, dykning og klatring
- Forsinket fremmøde – hele vejen
- Bagageforsinkelse
Du kan vælge mellem forskellige dækninger på rejseforskringen, og der er indbygget coronadækning.
Bemærk: BENNS modtager provision ved salg af Goudas rejseforsikringsprodukter.
Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.
Ring til en af vores rejsekonsulenter på 65 65 65 65 for råd og vejledning.
Vaccinationer
Når man skal ud at rejse, er det altid vigtigt, at man har de rigtige vaccinationer.
BENNS kan ikke rådgive dig i forbindelse med vaccinationer eller andre rejsemedicinske spørgsmål. Vi anbefaler derfor, at du henvender dig hos egen læge eller et vaccinationscenter, hvor du kan få korrekt vejledning og vaccinationer.
Du kan også kigge på Statens Serums Institut, hvor du finder en oversigt over sygdomsrisici, og hvad der anbefales af vaccinationer, når man rejser til de forskellige lande.
Nødtelefon
Vores nødtelefon er bemandet 24 timer i døgnet på alle 365 dage om året. Indenfor almindelig åbningstid, der er mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 17.00, ringer du på hovednummeret +45 65 65 65 65.
Nummeret til nødtelefon udenfor almindelig åbningstid oplyses i dine endelig afrejsedokumenter. Vær venligst opmærksom på, at dit opkald kan blive besvaret på engelsk.
Skærpede bagageregler på rejser uden for EU
I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi gøre særligt opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.
Reglerne gælder for alle rejsende, som medbringer planter, planteprodukter eller lignende i bagagen.
Det er den rejsendes ansvar at orientere sig om og overholde reglerne for dette.
Du kan læse mere om reglerne, og hvilke lande det gælder for, hos Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.